Zunanje ploščice so naredile balkon lepši

Pri nakupu novega stanovanja je bilo vse lepo in prav, samo balkon je imel zunanje ploščice stolčene. Po sami velikosti in lokaciji stanovanja, pa nisem niti pomislil, da ne bi kupil tega stanovanja, kajti vedel sem, da je naj manjša stvar zamenjati zunanje ploščice na balkonu. 

Pri sami vselitvi sem komaj čakal, da zaživim svoje življenje, da bo stanovanje samo moje, kjer bom lahko ustvarjal, kjer me nihče ne bo komandiral. Do sedaj sem živel pri starših in skoz so me imeli pod kontrolo, nikoli pa nisem ničesar naredil prav, vedno so bile pripombe. Tako mi bo novo kupljeno stanovanje omogočalo, da bom živel po svoje, tako sem se tudi odločil, da bom zunanje ploščice položil sam, da dokažem predvsem sam sebi, da znam delati stvari in ne bo nikogar, ki bi mi stal za hrbtom in mi ukazoval.

Že v sami trgovini sem bil srečen, ker sem lahko izbiral zunanje ploščice po svojem okusu, brez pomisleka ali bodo všeč mojim staršem, ta občutek ne bom pozabil. Vse sem si lepo kupil in vsak dan brez hitenja delal počasi zunanje ploščice, včasih sem položil le kakšen meter in nehal delati, delal sem res z veseljem, nihče me ni priganjal. 

Ko je bil balkon končan, pa sem sam sebi čestital, kajti bilo je tako, kot sem si predstavljal, moj balkon je dobil novo podobo nikoli ne bom pozabil, da je to bilo moje prvo svobodno delo, z katerim sem zadihal, postal svoboden. Ta občutek je fantastičen in na koncu sem spoznal, da lahko zunanje ploščice položim sam in naredim balkon unikaten.

Sedenje na balkonu mi polepša dan, danes sem srečen, da je bil balkon v takšnem slabem stanju, ko sem ga kupil, ker danes ko sedim na njemu vem, da sem zunanje ploščice položil sam in da je to moje prvo samostojno delo.